Eveniment Lansare Vinul Labyrinthum

 PROIECTUL DE RESTAURARE, REABILITARE ŞI PUNERE ÎN  VALOARE A EDIFICIULUI ROMAN CU MOZAIC TOMIS

 Soldaţi daci şi romani ajung în cetatea TOMIS.

Lansarea “Vinului Labyrinthum” şi a “Prăjiturii ecologice Augusta”

Constanţa – 1 Septembrie, 2011

Joi, 1 Septembrie 2011, Domeniile Ostrov, Dobrogea Grup Constanţa și Groove Hour au lansat “Vinul Labyrinthum” şi “Prăjitura ecologică Augusta. Produsele, alături de “Pâinea Antică Romană Labyrinthum”, susțin proiectul de restaurare, reabilitare și punere în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic Tomis, proiect inițiat de Groove Hour în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța și Consiliul Județean Constanţa. Evenimentul de lansare are loc la ora 17.00 în Sala Pictată a Muzeului de Istorie Națională şi Arheologie Constanța.

Lansare Vinul Labyrinthum

Lansare Vinul Labyrinthum

La evenimentul de lansare au fost prezenţi pentru prima dată în Constanţa soldaţii daci şi romani ai Asociaţiei Terra Dacica Aeterna din Cluj. Echipamentul militar roman al soldaţilor poarta însemnele Legiunii XIII Gemina, legiunea cea mai longevivă pe teritoriul Daciei romane, care a staţionat în decursul secolelor II şi III d. Chr. la Apulum (Alba Iulia de azi). Cu ocazia evenimentului de lansare rivalităţile dintre daci şi romani se vor manifesta paşnic în reprezentaţii menite să înveţe şi să destindă în acelaşi timp publicul.

Lansare Vinul Labyrinthum

Lansare Vinul Labyrinthum

Vinul Labyrinhtum” este un vin sec obţinut din struguri ajunşi la maturitate deplină, de aleasă fineţe, rotund, catifelat, amplu şi robust. Fermentat cu grijă la temperaturi scăzute, dezvoltă o aromă  secundară de fermentaţie care, pe fondul fineţei, conferă vinului o savoare remarcabilă, fin echilibrată, scăldată natural într-un buchet generos. Îmbutelierea Vinului Labyrinthum se realizează în cadrul cramei Domeniilor Ostrov, iar vinul obţinut are particularităţi de nobleţe şi originalitate care-i conferă o personalitate puternică şi distinsă. Vinul Labyrinthum va fi promovat sub sloganul “Vinul care ne dă nouă viaţă”, un slogan care se pierde în labirintul istoriei.

Lansare Vinul Labyrinthum

Lansare Vinul Labyrinthum

Prăjitura ecologică Augusta” este un desert BIO,  preparat din făină integrală de grâu Spelta ecologic, după o rețetă veche de peste 2000 de ani, care are în compoziție miere, unt, oua, stafide și scorțișoară, toate certificate ecologic. Nu conține E-uri sau conservanți, este sănătoasă, sățioasă și gustoasă. Mierea, ouăle, untul, stafidele și scorțișoara  dau acestei prăjituri o savoare deosebită.

Prajitura Ecologica Augusta

Prajitura Ecologica Augusta

În luna iunie, în cadrul aceluiași proiect, Dobrogea Grup a lansat Pâinea Antică Romană, o pâine sănătoasă, preparată din făină integrală de grâu Spelta ecologic, după o rețetă veche de peste 2000 de ani, care are în compoziție miere și ulei de măsline și este obținută printr-un proces de fermentare naturală. Pâinea nu conține E-uri sau conservanți, este sănătoasă, sățioasă și gustoasă. Uleiul de măsline și mierea dau aceste pâini o savoare deosebită. Pâinea Antică Romană este o sursă de proteine, vitamine, minerale și fibre necesare unei alimentații sănătoase. Este o pâine echilibrată din punct de vedere nutrițional, cu multiple beneficii pentru sănătatea consumatorului.

Lansare Vinul Labyrinthum

Lansare Vinul Labyrinthum

Din valoarea obținută prin comercializarea acestor produse, Domeniile Ostrov şi Dobrogea Grup vor direcționa lunar o sumă fixă ce va contribui la restaurarea, reabilitarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic Tomis din Constanța.

Lansare Vinul Labyrinthum

Lansare Vinul Labyrinthum

Lansarea de astăzi a “Vinului Labyrinthum” şi a “Prăjiturii ecologice Augusta” face parte din strategia de comunicare a proiectului Centrul Cultural Labyrinthum şi contribuie direct la promovarea patrimoniului cultural dobrogean. Strategia de comunicare a proiectului se desfășoară în perioada 2011 – 2015.

Mai multe imagini de la lansare gasiti aici

Leave a comment