Paine Antica Romana

Painea Antica Romana Labyrinthum este un proiect realizat pentru promovarea valorilor culturale naţionale, restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a  Mozaicului Roman din Constanţa.

Despre proiect:

Proiectul se va desfăşura în perioada mai 2011 – mai 2015  şi va fi dezvoltat  sub  forma de parteneriat între brandul Dobrogea SA Constanta, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa si SC Groove Hour SRL Constanta. Proiectul “Painea antică romană Labyrinthum” este iniţiat şi va fi implementat de agenţia GROOVE HOUR Constanţa.

Painea Antica Romana Labyrinthum

Painea Antica Romana Labyrinthum

Iniţiativa are la bază lansarea unui sortiment de paine sanatos pentru consumatori realizat din făină integrală  Spelta Bio, o pâine obţinută prin proces tehnologic lung, de aromă, autentic, fără drojdie de panificaţie,  restaurarea mozaicului roman din Constanţa, dar şi identificarea oportunitaţilor de informare şi promovare din punct de vedere turistic a valorilor culturale.

În acest scop, misiunea mărcii Dobrogea SA va fi de a direcţiona lunar 10% din suma rezultată din vânzarea fiecărui produs Labyrinthum spre restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a mozaicului roman. Acest demers va fi sustinut şi prin intermediul unor evenimente, precum Festivalul Antic.

Proiectul “Painea antică romană labyrinthum” va utiliza pentru comunicare eticheta produsului  şi  va  avea  o  componentă de  sensibilizare  a  opiniei  publice, printr-un spot video de 30’’, machete de presă, pliante de informare şi promovare turistică şi 2 platforme online dedicate:

www.i-tour.ro – pentru promovarea valorilor turistice naţionale de patrimoniu

www.labyrinthum.ro – pentru promovarea proiectului de restaurare şi punere în valoare a mozaicului roman

Componenta de sensibilizare a opiniei publice va fi susţinută parteneri media ai proiectului.

Grâul spelta

Grâul spelta (cunoscut și sub numele de alac) este o specie de grâu cultivată încă din timpuri străvechi. Triticum spelta este cea mai veche dintre cereale şi strămoşul grâului comun. Se consideră forma incipientă a grâului, având bobul îmbrăcat. Această specie este nemodificată de 8.000 de ani. Spre deosebire de grâul comun, spelta are un gust mai in­tens, amintind de cel de nucă, şi este mai bogată în fibre, vitamine, m­i­ne­rale, acizi graşi esenţiali și hidraţi de carbon iar produsele au conținut ridicat de calciu, magneziu, fosfor, seleniu.

Are un conţinut mai mare de fibre decât o făină de grâu obişnuită şi este în mod natural o sursă de vitamine B1, B6 şi E. Deasemenea şi conţinutul de acizi graşi esenţiali şi  minerale (potasiu, magneziu, fosfor şi calciu) este mai ridicat decât la alte făinuri de grâu. Microelementele şi substanţele vitale, cum ar fi albuminele de calitate, hidrocarburile complexe şi conţinutul redus de grăsimi caracterizează  făina din grâu spelta.Putem afirma  că  făina  de  grâu  spelta are  o  calitate  biologică  ridicată,  având  un  efect  benefic  şi contribuind la promovarea sănătăţii consumatorilor.

Alte avantaje :

–          făina din grâu spelta  este uşor digerabilă şi are un conţinut echilibrat de substanţe hrănitoare fiind recomandat pentru persoane cu boli metabolice.

–          făina din grâu spelta are şi un efect regenerator asupra celulelor, mărind capacitatea acestora şi crescând potenţialul intelectual. Regimul bazat pe produse obţinute din făina de grâu spelta este frecvent aplicat în sanatorii la bolnavii de leucemie, pentru efectul benefic asupra splinei şi măduvei.

–          produsele obţinute din făină de grâu spelta sunt mai uşor digerabile decât  produsele obţinute din făina de  grâu comun.

–          făina de grâu spelta este indicată în tratarea alergiilor, deoarece glutenul provenit din grâul spelta produce mai puţine alergii decât glutenul provenit din grâul obişnuit. Este recomandat bolnavilor cu sensibilitate faţă de făina, deoarece structura moleculară a proteinelor din conţinutul lui prezintă cea mai mare asemănare cu plasma umană dintre toate proteinele vegetale.

–          dieta pe bază de făina din  grâu spelta s-a dovedit a da rezultate bune în cazul neurodermitelor. O trecere la hrănirea cu produse obţinute pe bază de făina din grâu spelta  duce la o diminuare a simptomelor.

–          produsele obţinute din făină de grâu spelta pot reprezenta o hrană specială pentru persoanele ce prezintă migrene, ateroscleroză sau diabet şi sunt un aliat în  lupta împotriva unor boli de inimă şi a cancerului.

Aşadar, Pâinea Antică Romană Labyrinthum va contribui nu doar la restaurarea şi punerea în valoare a Ediciului roman cu mozaic Tomis, ci şi la creşterea imunităţii, a capacităţii intelectuale şi de muncă a viitorilor săi consumatori. Pâinea Antică Romană va aduce pe piaţă un element nou, care va trebui să existe în dieta oricui: grâul spelta.

Advertisements

7 responses to “Paine Antica Romana

 1. sa fie intr-un ceas bun!

  Fie ca asa cum maioneza taiata se drege cu putina apa rece incepand dintr-un punct mic, amestecand cu nadejde, asa , cu aceasta paine si acest grau sa se insanatoseasca natia si acest popor , cu toti fratii ce-si au casa pe acest loc de pe pamant.

  Reteta pt paine: faina, apa, drojdie, busuioc si Iubire !

 2. Felicitări şi mult succes!
  Numai hrănindu-ne din belşugul şi înţelepciunea trecutului avem dreptul de a spera într-un viitor mai bun.

 3. unde gasim vinoasele repective? merci.

  • Buna ziua,

   In 10 zile veti gasi vinul Labyrinthum in reteaua de magazine “Fresh Dobrogea” din Constanta si in libraria Carturesti Constanta

   Ne dorim ca in viitorul apropiat, acest produs, sa aiba acoperire nationala

   Echipa Labyrinthum

 4. Buna ziua,

  Unde se gaseste acesta paine? Locuiesc in Pitesti.

  Multumesc,

  Dan Georgescu

  • Buna ziua domnule Georgescu,

   Painea Antica Romana Labyrinthum este un produs 100% natural ce nu contine conservanti artificiali. Termenul de valabilitate mic, din cauza compozitiei produsului, nu permite distributia lui la nivel national. Produsul poate fi gasit in acest moment in Judetul Constanta si in judetele din apropiere, Braila, Galati, Tulcea, Ialomita si in viitor Bucuresti. Ne dorim ca acest produs sa aiba o acoperire nationala insa momentan prin fortele proprii ale partenerului nu este posibil.

   Va multumim pentru interesul acordat proiectului Labyrinthum

   Echipa Labyrinthum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s