Festivalul Antic

Spiritul locului

Spiritul locului odată reînviat, şi locul va reînvia. În spiritul locului ne regăsim identitatea. Spiritul locului ne modelează sufletele. Spiritul locului se naşte din împărtăşirea unor valori comune şi din ataşamentul faţă de acestea.

De ce un festival antic?

Fostul Imperiu Roman, un spaţiu de cultură şi civilizaţie care a armonizat continentul european, a clădit fundamentul pentru construcţia care astăzi se cheamă Uniunea Europeană.

Prin implementarea acestui proiect putem spori potenţialul turistic românesc, formulând, dar mai ales punând în practică o strategie de comunicare care să motiveze publicului larg din România ideea că turismul în ţara noastră rămâne cea mai bună variantă de concediu, în primul rând prin valoarea lui educativă.

Patrimoniul cultural poate produce resursa pentru artă, cultură, turism, servicii diverse şi meşteşuguri.

Avantajele implementării proiectului

Noi modalităţi de atragere a publicului, de a-l aduce în mijlocul evenimentului artistic  şi cultural de calitate, având în vedere alternativele subculturale.

Depăşirea graniţelor dintre arte prin crearea unui concept interarte, folosind mijloace moderne pentru captarea atenţiei.

Dezvoltarea industriilor conexe turismului şi de bunuri de consum (artizanat, confecţii, marochinărie, olărit, pielărie etc.)

Valorificăm potenţialului turistic al istoriei romane a cetăţii Tomis.

Punând în valoare moştenirea romană redescoperim cultura antică a locurilor, cultură pe care avem datoria să o facem cunoscută turiştilor, dar şi localnicilor.

Dorim să oferim publicului un eveniment  cu caracter cultural-educativ, dar şi  cu mare potenţial de creştere a numărului de turişti, care să se individualizeze în peisajul manifestărilor de amploare din România.

Momentul desfăşurării

Festivalul antic se poate desfăşura în toată luna august, luna de trafic turistic maxim.  Organizarea festivalului în luna august oferă posibilitatea ca evenimentele să beneficieze de cea mai mare vizibilitate şi impact media.

Se fructifică în felul acesta atât afluxul mărit de turişti, cât şi realizarea de conexiuni cu evenimente similare organizate în aceeaşi perioadă: Ziua Marinei, concursuri, concerte etc.

Festivalul în viitor

Festivalul Antic poate deveni un eveniment mobil putând fi transferat în mai multe oraşe din ţară sau introducând astfel sponsorul pe alte pieţe. Debutul pe noi pieţe se poate realiza printr-un astfel de festival.

Media

Spotul video

Pagina de Facebook oficiala a festivalului

www.facebook.com/festivalulantic

Parteneri

Advertisements

One response to “Festivalul Antic

  1. Mihaela Verman

    Va doresc succes din toata inima! Ma bucur sa vad entuziasm, idei foarte bune si mai ales determinarea de a le pune in practica. Este mare nevoie de cultura in peisajul constantean si mai ales este mare nevoie ca aceasta sa fie promovata.
    Desi existau proiecte razlete, este necesara o campanie de promovare mult mai ampla. Din pacate, in revistele si pe site-urile dedicate timpului liber, comparativ cu paginile de reclama ale barurilor si restaurantelor, spatiul dedicat pieselor de teatru, muzeelor, filmelor si altor evenimente culturale este mult mai mic si prezentat intr-un mod mai putin atractiv,

    Cel mai mult imi place faptul ca incercati sa implicati nu numai firmele locale ci, prin intermediul acestora, chiar populatia. Sper din tot sufletul sa aveti un impact cat mai mare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s